3e Groot Vilvoords Fietsexamen

2019 - Fietsexamen - t GroentjeDe verschillende onderwijsnetten binnen Vilvoorde hebben voor de 3e maal de handen in elkaar geslagen en organiseren deze week het groot fietsexamen voor alle Vilvoordse leerlingen van het vijfde en/of het zesde leerjaar. Een kleine 650 leerlingen zullen gedurende deze week hun fietsdiploma trachten te halen.

In het verleden organiseerde elke school zelfstandig een eigen fietsexamen. Dit zorgde voor heel wat werk bij de politie en stadsdiensten. Om alles efficiënter en veiliger te laten gebeuren werd in 2017 met succes beslist om een gezamenlijk fietsexamen te organiseren voor alle Vilvoordse basisscholen. Door de samenwerking met de politiediensten, de gemeenschapswachten, de stadsdiensten en de verschillende scholen kunnen we nu iedere leerling veilig en vlot Vilvoorde per fiets laten verkennen en ondertussen zijn rijbekwaamheid kan inoefenen. De politie, verschillende vrijwilligers en de gemeenschapswachten zorgen ervoor dat iedere leerling veilig de weg aflegt. De gemeenschapswachten beoordelen bovendien de verschillende vaardigheden die  in het verkeer worden verwacht. De verplaatsing van de kinderen van en naar het vertrekpunt, de Tyndaleparking, gebeurt ook onder begeleiding van de politiediensten.

2019 - Fietsexamen - KaleidoSchepen Jo De Ro: “Tijdens het fietsexamen leggen de kinderen eerst een behendigheidsparcours af op de Tyndaeleparking. Indien ze hierin slagen moeten ze zelfstandig een route van een 7-tal km afleggen die langs iedere secundaire school van Vilvoorde gaat. Op deze manier weten willen we de leerlingen ook aanzetten om éénmaal ze aan hun secundaire schoolcarrière beginnen, de fiets te gebruiken als vervoersmiddel. In totaal nemen dit jaar 14 scholen deel, met 34 klassen – met een totaal van zo’n 650 leerlingen – deel aan het fietsexamen. Ook de stedelijke basisschool De Puzzel uit Koningslo neemt voor de eerst maal deel aan het fietsexamen, zodat alle basisscholen van Vilvoorde deelnemen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s