Succevolle elektronisch aanmelding voor Vilvoordse kleuter- en basisscholen.

1_JoDeROOm kampeertoestanden te vermijden aan de kleuter- en basisscholen in Vilvoorde had de stad vorig jaar samen met het Lokaal Overlegplatvorm (LOP) en de verschillende onderwijsnetten een elektronisch aanmeldingssysteem ontwikkeld voor de aanmeldingen. “Vorig jaar konden maakten we voor de eerste keer gebruik van dit systeem en konden we al goede resulaten voorleggen. Ook dit jaar is dat het geval. De eerste resultaten van de nieuwe aanmeldingsperiode voor volgend schooljaar (2019-2020) zijn zeer positief.” zegt Vilvoords schepen van Onderwijs Jo De Ro.

Het aanmeldingssysteem hanteert 2 criteria om een toewijzing te realiseren. Ten eerste wordt er rekening gehouden met de keuze van de school door de ouders, pas als er te veel aanmeldingen zijn voor 1 school wordt er gekeken naar de afstand van de school tot het thuisadres van de kinderen of het werkadres van de ouders.

Jo De Ro: “Voor de aanmeldingen van het geboortejaar 2017 – dit is de eerste maal dat deze populatie zich dient aan te melden voor een Vilvoordse school – noteerden we 517 aanmeldingen, waarvan er 486 of 94,0 % hun school van 1e keuze kregen toegewezen. Voor 20 (3,9%) kinderen werd het de school van 2e keuze en voor 5 kinderen (1,0%) was dit 3e of hogere keuze. Zes kinderen of 1,16% kreeg voorlopig geen school toegewezen. Dat was veelal het gevolg dat de ouders maar 1 of maximum 3 scholen hadden aangeduid. Ondanks deze kinderen niet in hun school van voorkeur terecht kunnen, kunnen ze wel nog een plaatsje vinden in Vilvoorde. Op dit moment zijn er nog 59 vrije plaatsen voor het geboortejaar 2017 en dit in alle netten en in bijna alle verschillende wijken van Vilvoorde. Enkel in Peutie is er geen plaats meer. Dit is belangrijk voor de keuzevrijheid van ouders.”

Alle ouders hebben ondertussen een e-mail ontvangen met de info over de aanmelding van hun kind. Ouders die een positieve aanmelding gekregen hebben moeten zich daadwerkelijk gaan inschrijven in de hun toegewezen school en dit tussen 6 mei en 24 mei Vanaf 28 mei starten dan de vrije inschrijvingen voor kinderen die nu niet aan de aanmeldingsperiode hebben meegedaan of voor de kinderen die geen plaatsje hebben toegewezen gekregen in deze aanmeldingsronde.

Net als vorig jaar hadden we ook via verschillende kanalen hulp aangeboden bij het aanmelden. Uit de feedback van alle organisaties (Sociale Dienst, OCMW, CAW, Bibliotheek en Kind & Gezien) die instonden voor de hulpverlening hebben we positieve geluiden gehoord over de hulp die werd geboden door de stad en haar partnerorganisaties.” aldus Jo De Ro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s