Gemeenteraad keurt borgstelling Scouts Vilvoorde goed

cropped-dsc_2417.jpgDe Vilvoordse gemeenteraad zette het licht op groen voor een stedelijke borgstelling van maximum 100.000 euro voor een lening van de Scouts Vilvoorde voor de bouw van hun nieuwe lokalen in de wijk Faubourg. Schepen van Financiën Jo De Ro: “zo’n borgstelling is uitzonderlijk. De stad staat maar heel zeldzaam een borgstelling toe. Het herwerkte plan van de scouts waarbij men niet bij een bank, maar bij het Bisdom een lening afsluit, met minder interestlasten en een haalbaardere afbetalingstabel heeft de stad overtuigd om deze borgstelling goed te keuren.”

Schepen van Jeugd Kevin Vincke is opgetogen dat deze laatste horde nu ook genomen is: “Het dossier leek voor de buitenwereld vast te zitten, maar als stad hebben we altijd blijven communiceren en meedenken met de Scouts van Vilvoorde. Dat er nu een sterker en vooral voor een jeugdvereniging veel haalbaarder dossier op tafel lag, gaf de doorslag. Als stad hebben we de scouts ook verzekerd dat wij een deel van de ruimte die ze nodig hebben, voor ons zouden blijven nemen. Zo zal de opslag van hun kampmateriaal ook in de toekomst door de stad verzekerd worden. De Asiatsite biedt daar een oplossing voor binnen aanzienlijke tijd. Maar daarnaast financiert de stad nog een flink deel van dit project.” Dat bevestigt Jo De Ro ook vanuit financiën: “Met een investeringssubsidie van 150.000 euro en 70.000 euro die nodig is voor de afbraak van de gebouwen die er nu nog staan én 33.750 euro voor de aanleg van de nutsvoorzieningen, levert de Stad Vilvoorde een belangrijke financiële bijdrage. Ook de gronden zijn trouwens van de stad. Deze worden in erfpacht aan de Scouts Vilvoorde ter beschikking gesteld.”

Schepen Vincke: “Ik maak me sterk dat dossiers zoals dit, op een zelfde manier door de stad zullen kunnen worden behandeld. Het volgende waar we actief aan meewerken vanuit Financiën én Jeugd, is het dossier van de lokalen van de Chiro in Houtem.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s