Resultaten centraal aanmelden Vilvoorde

Om kampeertoestanden te vermijden aan de kleuter- en basisscholen in Vilvoorde had de stad samen met het Lokaal Overlegplatvorm (LOP) en de verschillende onderwijsnetten een elektronisch aanmeldingssysteem ontwikkeld voor de aanmeldingen voor volgend schooljaar (2018-2019). “De eerste aanmeldingsperiode is nu afgerond en de eerste resultaten zijn positief.” zegt Vilvoords schepen van Onderwijs Jo De Ro.

Resultaten centraal aanmelden

Het aanmeldingssysteem hanteert 2 criteria om een toewijzing te realiseren. Ten eerste wordt er rekening gehouden met de keuze van de school door de ouders, pas als er te veel aanmeldingen zijn voor 1 school wordt er gekeken naar de afstand van de school tot het thuisadres van de kinderen of het werkadres van de ouders.

Jo De Ro: “Voor de aanmeldingen van het geboortejaar 2016 – dit is de eerste maal dat deze populatie zich dient aan te melden voor een Vilvoordse school – noteerden we 520 aanmeldingen, waarvan er 487 of 93,65% hun school van 1e keuze kregen toegewezen. Voor 14 (2,70%) werd het de school van 2e keuze en voor 9 kinderen (1,73%) was dit 3e of hogere keuze. Tien kinderen of 1,92% kreeg voorlopig geen school toegewezen. Dat was veelal het gevolg dat de ouders maar 1 of maximum 2 scholen hadden aangeduid. Ondanks deze kinderen niet in hun school van voorkeur terecht kunnen, kunnen ze wel nog een plaatsje vinden in Vilvoorde. Op dit moment zijn er nog 49 vrije plaatsen voor het geboortejaar 2016 en dit in alle netten en in 5 verschillende wijken van Vilvoorde. Enkel in Koningslo is er geen plaats meer. Dit is belangrijk voor de keuzevrijheid van ouders.”

Alle ouders hebben ondertussen een e-mail ontvangen met de info over de aanmelding van hun kind. Ouders die een positieve aanmelding gekregen hebben moeten zich daadwerkelijk gaan inschrijven in de hun toegewezen school en dit tussen 14 maart en 17 april. Vanaf 2 mei starten dan de vrije inschrijvingen voor kinderen die nu niet aan de aanmeldingsperiode hebben meegedaan of voor de kinderen die geen plaatsje hebben toegewezen gekregen in deze aanmeldingsronde.

Schepen van Sociale Zaken Fatima Lamarti: “Voor velen was dit de eerste keer dat ze hun kind elektronisch moesten aanmelden en we hadden dan ook via verschillende kanalen hulp bij het aanmelden voorzien. Uit de feedback van alle organisaties (Sociale Dienst, OCMW, CAW, Bibliotheek en Kind & Gezien) die instonden voor de hulpverlening hebben we positieve geluiden gehoord over de hulp die werd geboden door de stad en haar partnerorganisaties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s