Vilvoordse Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans groeit spectaculair

uitbreiding-academie-1Recent berichtte OVSG dat de Vlaamse kunstacademies populairder zijn dan ooit. In Vlaanderen steeg het aantal leerlingen die ingeschreven zijn in het Deeltijds kunstonderswijs jaarlijks met zo’n goede 1,1%. Schepen van Onderwijs Jo De Ro: “In Vilvoorde is de groei van het aantal leerlingen in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans een flink stuk groter dan het Vlaamse gemiddelde. Sinds het schooljaar 2012-2013 was er een stijging van 547 naar 798 leerlingen in het huidige schooljaar of maar liefst een stijging met 46%.

Directeur Heidi Jacobs: “De stijging is ongeveer evenredig in alle geledingen van de Stedelijke Academie, met name Muziek, Woord en Dans. Ongeveer 81% van onze leerlingen is jonger dan 18 jaar en zo’n 70% zijn meisjes. Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag, hebben we sinds dit jaar een extra filiaal van onze Stedelijke Academie geopend in het Kassei, maar de roep voor extra infrastructuur blijft zeer hoog om onze kwaliteit in de toekomst blijvend te kunnen garanderen.”

uitbreiding-academie-2Schepen van Onderwijs Jo De Ro: “We zijn zeer verheugd dat de Stedelijke Academie het zo goed doet! Een kwalitatief hoogstaande academie betekent een meerwaarde voor elke stad. De stijging brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Zo kampt de Stedelijke Academie ook met een capaciteitstekort en daarom heeft het stadsbestuur beslist om de komende jaren extra te investeren in de infrastructuur van de Stedelijke Academie. In de begroting werd een bedrag van een kleine 550.000 euro voorzien voor de uitbreiding van de infrastructuur in de hoofdzetel in de Groenstraat. Dit bedrag dekt voor 100% de kosten, gezien het Deeltijds Kunstenonderwijs, in tegenstelling tot het leerplichtonderwijs, géén infrastructuursubsidies krijgt van Vlaanderen.

De uitbreiding voorziet in een extra verdieping bovenop het bestaande ‘Badhuis’. Via deze uitbreiding worden er 7 extra klaslokalen gecreëerd, waardoor de Stedelijke Academie een kwaliteitsvolle opleiding kan garanderen. De offertes worden op dit moment ingewacht en het is de bedoeling om in april de werken toe te wijzen en dan zo snel als mogelijk te starten.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s